(Afgerond) Responseberichten UPA pensioenaangiften PGB/Achmea/Capgemini (Update 20-01-2022)

Volgen

Ontbrekende responseberichten

Zoals wellicht bekend zijn er problemen met de responseberichten van bovenstaande UPA partijen.

Dit is een situatie van de lange adem geweest, omdat het probleem bij de pensioenuitvoerder ligt (of de softwareleverancier van de pensioenuitvoerder). En dit loopt al sinds februari/maart van 2021.

Maar we zijn er nu eindelijk dat alle ontbrekende responseberichten voor ons klaargezet worden, op te halen en te verwerken. Scroll naar beneden voor de laatste status.

Wat betekent dit voor jullie?

De komende weken worden er heel veel responseberichten verwerkt in Loket. Daaraan gekoppeld zitten de automatische mailacties. Je kunt dus veel verwerkingsmails verwachten.

Er is bij PGB en Achmea gekeken of hier veel afgekeurde berichten bij zaten (NOK), maar dat viel reuze mee. Enkel bij PGB zijn er een aantal gevallen. Verder gaat om signalen en goedgekeurde berichten.

Capgemini kan ons die informatie helaas niet geven.

Wat moet je doen?

Check de situatie van de werkgever zodra je mails krijgt. Het kan zo maar zijn dat je via het portaal van de verwerker de status bijgehouden hebt en/of zelf al een en ander gecorrigeerd hebt.

Het kan ook zo zijn dat het misschien een reeds gedeactiveerd bericht behelst.

Is de situatie nog niet bekend, kijk dan of je nog iets moet corrigeren. Zo ja, vaak kan dat met terugwerkende kracht.

We verwachten tussen nu en halverwege januari alles van de drie partijen ontvangen te hebben. We vinden het jammer dat het zo heeft moeten gaan en snappen dat het (ook gezien de jaarovergang) vervelend is dat er mogelijk veel mails komen, maar we zijn tevens blij dat we na een lang traject dit dossier eindelijk kunnen sluiten.

Update 4 - 1 -2022
Voor PGB zijn er voor een aantal klanten responsemessages voor ons klaargezet en opgehaald, echter is dit nog niet gebeurd voor alle klanten. De aankomende tijd kan het zijn dat je nog meer verwerkingsmails krijgt.
Mis je nog responseberichten? Wacht dan even af tot medio januari.

Voor Achmea zullen de ontbrekende responseberichten aankomende tijd ook verstuurd worden.

Update 18 - 1 - 2022
CapGemini is begonnen met het versturen van responsemessages. Je kunt hier dus e-mailberichten van ontvangen.

Update 20- 1 - 2022
De herstelactie van de ontbrekende responses is afgerond voor alle drie de partijen.