Terugkijken video Webinar Ondersteuning overstap nieuwe Loket.nl

Volgen

Tijdens het Webinar Ondersteuning overstap nieuwe Loket.nl op 14 december namen Jan Bollen en Ronald Donkers de kijkers mee in onze ondersteuning bij de overstap naar de nieuwe versie, de aanpak en welke ontwikkelingen er op het programma staan. Wil je de video van het webinar terugkijken? Dat kan hieronder.

 

In dit artikel vind je ook de vragen die gesteld werden in de chat en de bijbehorende antwoorden. 

 • Tot wanneer blijft de oude URL geldig (van Loket.nl Classic)?

We richten ons met de nieuwe URL op het voorjaar van 2022. We kijken naar het moment wanneer het voor alle gebruikers mogelijk is geweest om hun werkgevers en gebruikers met onze materialen te kunnen informeren. Overigens blijft de oude URL en daardoor Loket.nl Classic, via een doorlink vanuit de nieuwe omgeving, gewoon beschikbaar.

 • Wij gebruiken meerdere omgevingen van Loket vss / vsp / mth, zou het ook mogelijk zijn om vanuit de centrale login een keuze te maken voor de juiste database? In plaats van de omgeving te koppelen aan de gebruiker.

Op dit moment is dit niet mogelijk, via de inlog van je gebruiker kom je in een bepaalde omgeving.

 • Waarom komt Loket.nl niet met de optie om het wachtwoord regelmatig verplicht te wijzigingen?

Dit zou een mooie toevoeging kunnen zijn, plaats je idee vooral op ons Ideeënportaal. Je kunt natuurlijk ook gebruikmaken van 2 factor authenticatie voor een optimale veiligheid.

 • Wanneer wordt het mogelijk om mutaties te verwerken in het nieuwe Loket.nl? We krijgen van klanten hier enorm veel vragen en klachten over dat dit nog niet beschikbaar is in het nieuwe Loket.nl

Nog niet alle functionaliteiten zijn aanwezig in Loket.nl, we bouwen steeds meer zaken over.

 • Hoe maak je een nieuwe exportset aan, waar vind ik het overzicht WKR?

Controleer regelmatig het volgende artikel op het helpdeskportaal voor welke zaken een gebruiker nog even zal moeten switchen naar Loket.nl Classic: https://helpdesk.loket.nl/hc/nl/articles/4409346673810-Voor-welke-zaken-schakelt-een-gebruiker-naar-Loket-nl-Classic-versie-18-november-2021-

 • Er komen nieuwsberichten op de startpagina voor accountantskantoren in Loket.nl. Hoeven we dan straks niet meer apart in te loggen op het helpdeskportaal?

Veel informatie staat openbaar op het helpdeskportaal die je vanaf volgende week via de startpagina kunt benaderen.

 • Als je normaliter in Loket.nl Classic werkt, moet je dan toch ook in de nieuwe omgeving een jaarwissel draaien?

De jaarovergang kan nog gewoon via Loket.nl Classic gedaan worden.

 • Komt er ook een overzicht met de verschillen in werkwijze tussen Loket.nl en Loket.nl Classic? Denk bijv. aan het afbreken van de wizard invoer nieuwe medewerker, die een concept werknemer oplevert?

We zullen dit soort verschillen zo goed mogelijk communiceren.

 • Komen er vanuit Loket.nl op korte termijn cursussen in het nieuwe Loket.nl? Wel prettig om dat ook in cursusvorm te kunnen zien zodra het nieuwe Loket.nl compleet is. Zo ja, wanneer staan deze op de planning?

We zijn zeker bezig om de cursussen en e-learnings om te vormen naar het nieuwe Loket.nl. Wanneer deze gepland staan, laten we dit zeker weten via onze nieuwsbrief.

 • Wordt het Ideeënportaal en de Helpdesk ook aan het nieuwe Loket.nl gekoppeld?

Dit is op dit moment nog niet geprioriteerd.

 • Kunnen jullie die informatie m.b.t. het nieuwe inloggen niet als pop-up na login in de oude versie op laten komen?

Begin 2022 gaan we ook via de oude URL's deze boodschap gaan overdragen.

 • Hoe werkt het straks met een SSO koppeling?

De inlog URL achter de SSO koppeling zal aangepast moeten gaan worden.

 • Waarom is het nieuwe Loket.nl niet pas beschikbaar als alles gereed is? Dit is best verwarrend, voor ons maar zeker ook voor onze klanten.

In de nieuwe versie van Loket.nl zijn de meest voorkomende functionaliteiten, die door werkgevers worden gebruikt, beschikbaar. Deze gebruikers kunnen dus al volop aan de slag in Loket.nl. De structuur van Loket.nl is vergelijkbaar met Loket.nl Classic. En we krijgen van deze groep klanten de terugkoppeling dat de nieuwe omgeving prettig werkt. Daarnaast willen we op één platform door ontwikkelen en dat is uiteraard de nieuwste omgeving. Door werkgevers toegang te geven tot deze nieuwe omgeving kunnen ze dus ook gebruik maken van deze nieuwe functionaliteiten.  De ontwikkelingen mogen immers niet stil staan. De salarisadministrateurs van accountants- en administratiekantoren zullen nog wel in een aantal situaties naar Loket.nl Classic moeten uitwijken. Dat heeft voornamelijk te maken met inrichtingsvraagstukken, collectief verwerken en importeren van bestanden. Maar ook oor deze groep gebruikers gaan we op korte termijn gemak bieden middels de statusoverzichten op de startpagina.

 

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0