Video Inspiratiesessie: een gestroomlijnd proces van het inzetten van medewerkers tot de verloning

Volgen

Op 2 december 2021 verzorgden Luuk Vogels en Sofie Nuijten de inspiratiesessie ‘Een gestroomlijnd proces van het inzetten van je medewerkers tot de verloning’. Tijdens deze inspiratiesessie ontdekten kijkers hoe het plannen van personeel, registreren van gewerkte uren en uitbetalen van salarissen efficiënt en eenvoudig ingericht kan worden. Hierbij werd ingezoomd op een koppeling tussen Loket.nl en een plannings- en tijdregistratiesysteem. Heb je deze sessie gemist? Kijk de video van de sessie dan nu terug.

In dit artikel delen we ook de gestelde vragen in de chat en bijbehorende antwoorden.

  • Is er een koppeling met de declaratieapplicatie?

Er is een declaratiemodule binnen Loket.nl, tevens koppelen wij o.a. ook met SRXP. Voor meer informatie over de koppelingen met SRXP zie: https://www.loket.nl/koppelingen/srxp/. En voor meer informatie over in de declaratiemogelijkheden in Loket.nl zelf, klik hier: https://www.loket.nl/functionaliteiten/declareren/

  • Koppelen jullie met volwaardige ERP?

We hebben een gering aantal koppelingen met ERP systemen. Vaak zijn deze wel klantspecifiek en ligt het een beetje aan de doeleinde waarvoor je het wil inzetten.

  • Stap 1 voor de koppeling tijdregistratie systeem: de werkgever moet hiervoor eerst naar de partijen toe?

Dat klopt. Althans: het is de bedoeling dat de werkgever zich oriënteert op een systeem wat hij graag wil gebruiken of al gebruikt. Is dit een systeem waarmee Loket.nl nog niet koppelt dan kan er mogelijk een koppeling tot stand gebracht worden. Desbetreffende partijen kunnen hierover contact met ons opnemen.  

  • Zijn ook koppelingen mogelijk met partijen die jullie niet op de website vermelden en via welk kanaal verloopt zo'n afwijkende koppeling? Ook via het accountantskantoor of moeten wij dit als werkgever zelf regelen met de softwarepartijen?

Als je bedoelt een koppeling tot stand brengen met partijen waar we op dit moment nog geen koppeling mee hebben, kun je altijd een aanvraag insturen naar api@loket.nl. Dan bekijken we de mogelijkheden. Idealiter kan deze aanvraag het beste ingediend worden door de software partij. Dit zodat we samen met deze partijen meteen kunnen kijken naar de mogelijkheden en in kunnen zoomen op de techniek.

Wil je een koppeling maken met een systeem waar we al een bestaande koppeling mee hebben, dan kun je contact opnemen met je accountant. Hij kan de koppeling voor je activeren.

  • Kan er ook gekoppeld worden met A.S.R., Allianz en de Goudse verzekeringen?

Deze zijn rechtstreeks te koppelen via Benefits-Plaza: https://www.loket.nl/koppelingen/benefits-plaza/

  • De kalender in de nieuwe versie van Loket.nl is die te gebruiken als een volwaardig plannings/roostersysteem?

In principe heb je met de verlofkalender in Loket.nl een heel goed en uitgebreid overzicht in de bezetting van je medewerkers. Hierdoor weet je of je voldoende capaciteit hebt en nog iemand vrij kunt geven of niet. Loket.nl is echter zelf geen planningssysteem, dus wil je echt medewerkers inplannen, heb je een planningssysteem nodig die je aan Loket.nl kunt koppelen.

  • Hoe zit het met AVG/GDPR? Loket.nl is de 'verwerker'?

Wij zijn in deze de verstrekker. De uiteindelijke verwerker van de gegevens is de koppelpartij/samenwerkingspartner. Vaak gaat deze partij ook een directe verwerkersovereenkomst met de werkgevers aan. Onderliggend daaraan, gaan wij een API-gebruikersovereenkomst aan met de koppelpartij (voor het ontsluiten van de data)

  • Kun je bij zo een planningssysteem ook de taakverdeling per dag per medewerker meenemen? worden de taken at random verdeeld per medewerker?

Dit is per tijdsregistratie/planningsysteem anders. Een onafhankelijke adviseur, zoals Vincent Peskens, zou je hierbij wel kunnen adviseren indien gewenst. Zijn contactgegevens vind je op de volgende website: https://www.timetomanage.nl/

Als je jezelf alvast wil oriënteren op verschillende plannings- en tijdregistratiesystemen, kun je het overzicht van Planbizz downloaden: https://www.planbizz.nl/overzicht-planningssoftware/

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0