Loket.nl gaat over naar één inlog

Volgen

In het voorjaar van 2022 komt er één centrale login URL voor alle Loket.nl gebruikers, namelijk: https://login.loket.nl/. Deze link komt je waarschijnlijk bekend voor, want het is dé URL waarmee je op het nieuwe Loket.nl inlogt.

Het werken met één URL biedt veel voordelen. We sommen ze graag voor je op:

1. Geen ingewikkelde URL’s meer, maar één URL voor alle Loket.nl gebruikers
  2. Sneller inloggen zonder Captcha, maar uiteraard wel met behoud van onze hoge veiligheidsstandaarden
  3. Direct toegang tot de nieuwste functionaliteiten
  4. Gemakkelijk schakelen tussen het nieuwe Loket.nl en Loket.nl classic

Provider startpagina
Voor providers bieden wij daarbovenop nog een extra toevoeging. In plaats van bij de eerste werkgever in het bestand, kom je straks binnen op een nieuwe startpagina. Deze startpagina gaan we in een aantal fases uitbreiden. Naast het traditioneel selecteren van een werkgever, het aanpassen van bijvoorbeeld de taal en het snel kunnen switchen naar Loket.nl classic zal deze startpagina verrijkt worden met interessante informatie. Denk hierbij aan de status van het automatisch verwerken, de verloningen en loonaangiftes. Leuke nieuwe features die direct inspelen op de behoeftes van jou als professionele Loket.nl gebruiker.

Next steps
Het uiteindelijke doel is om de oude inlog URL’s uit te faseren. Loket.nl classic blijft bereikbaar vanuit het nieuwe Loket.nl en er gaan geen functionaliteiten verloren. Dat uitfaseren pakken we natuurlijk in fases aan, samen met jou. We zullen je optimaal ondersteunen om deze aanpassing ook bij jouw werkgevers zo soepel mogelijk te laten verlopen. We houden je op de hoogte.