Overzicht aangaande uitfasering SOAP Webservice koppelingen

Volgen

Zoals eerder regelmatig gecommuniceerd, komen de SOAP Webservices koppelingen en de daaraan grenzende data overdracht te vervallen per 1 april 2021.

Samen met jullie streven wij naar een maximale ondersteuning en ontzorging van ondernemers. Een belangrijk speerpunt hierin is het koppelen van Loket.nl aan andere veelgebruikte bedrijfsapplicaties.

Om dit maximaal te ondersteunen wordt hiervoor vanaf 1 april 2021 gebruik gemaakt van de RESTful API. Daarmee komen de huidige SOAP Webservices te vervallen en ook de data overdracht tussen de daaraan grenzende pakketten.

De desbetreffende samenwerkingspartners/koppelpartijen zullen jullie rechtstreeks contacten over het omzetten m.b.t. de SOAP Webservice gebruikers en de aanmaak van algemene RESTful gebruikers. Let op: de initiatie zal altijd in afstemming met de samenwerkingspartner/koppelpartijen gaan.

In dit artikel wordt het proces omtrent het omzetten van de gebruikers beknopt uiteengezet.

De uitfasering van bestaande SOAP Webservice koppelingen zal op generieke wijze worden doorgevoerd op 1 april 2021. Wel zijn er een aantal partijen die om zeer specifieke redenen bij hoge uitzondering uitstel met betrekking tot de uitfasering krijgen. Het concrete overzicht per partij kan je vinden in de bijlage van dit artikel.

Daarnaast zijn er ook een aantal partijen welke hebben aangegeven de stap richting RESTful niet meer te maken en daarmee de koppeling volledig stop te zetten op 1 april 2021 (deze vind je ook in het overzicht in de bijlage van dit artikel).

We begrijpen dat dit de nodige effort van jullie vraagt, hopelijk krijgt het omzetten van de koppelingen bij jullie toch de hoogste urgentie. Na de genoemde datum in het bijgevoegde document stopt de gehele automatische data uitwisseling middels de koppeling. Het is daarmee van belang dat dit voor 1 april wordt omgezet door jullie.

Voor verdere vragen hierover kun je terecht op api@loket.nl