Let op! Een belangrijke mijlpaal is behaald m.b.t. de overstap op de nieuwste techniek voor alle koppelingen met Loket.nl!

Volgen

Beste klanten,

Zoals jullie weten heeft Loket.nl de recente jaren veel effort gestoken in het realiseren van de Loket.nl RESTful API. Één van de doelen van deze RESTful API is dat het andere partijen in staat stelt om betrouwbare koppelingen met Loket.nl te realiseren. Waarbij veiligheid, performance en gebruikersgemak de belangrijkste beweegredenen waren om over te stappen op de nieuwe techniek.

Al enige tijd is de volledige techniek daar, om de transitie van de SOAP Webservices naar de nieuwe koppelingen o.b.v. de RESTful API vorm te geven. Aan het einde van het jaar zal het gros van onze koppelpartijen deze overstap dan ook daadwerkelijk gaan maken.

Wat betekent dit voor jou als accountantskantoor?

Voor deze daadwerkelijke overgang hoeft er in Loket.nl in principe vanuit het accountantskantoor niets te gebeuren. Alleen het opnieuw inrichten van gebruikers is iets wat goed moet gebeuren, door het desbetreffende accountantskantoor. Het kan dus zijn dat een desbetreffende werkgever, alsmede koppelpartij jullie hiertoe benaderd. Sowieso goed dit proactief in samenspraak met de koppelpartij op te pakken.

De informatie die benodigd is voor het inrichten van de gebruikers is de volgende:

Handleiding API-gebruiker: https://helpdesk.loket.nl/hc/nl/articles/360010294760-Handleiding-REST-API-koppeling

Om jullie maximaal te ondersteunen zullen wij in de loop van volgende week een video lanceren waarin we dit proces nogmaals gedetailleerd uiteenzetten. Daarnaast wordt er een overzicht beschikbaar gemaakt m.b.t. de rechten die benodigd zijn per koppeling, zodat jullie direct de juiste rechten kunnen toekennen aan de algemene RESTful gebruiker.

Tevens wordt er vanaf heden de mogelijkheid geboden om via api@loket.nl een overzicht op te vragen m.b.t. de AK en werkgevers webservice gebruikers, inclusief de daaraan gelinkte werkgevers. Zodat jullie meteen een concreet overzicht hebben van de betreffende gebruikers.

Natuurlijk zullen wij jullie ten volle ondersteunen gedurende dit proces!