Minox: handleiding RESTful API koppeling

Volgen

Algemene informatie 

Welke gebruiker is nodig voor een REST API koppeling

  • De gebruiker moet een nieuwe standaard Loket.nl gebruiker zijn (nadrukkelijk geen webservicegebruiker) Advies is een gebruiker aan te maken die speciaal wordt gebruikt voor de koppeling en nergens anders voor.
  • De gebruiker moet actief zijn (niet geblokkeerd).
  • De gebruiker moet toegang hebben tot de werkgever. Dit kan door middel van teams of door de gebruiker direct bij de werkgever aan te maken.
  • De gebruiker moet de juiste rechten hebben, individueel of via het team. Het betreft de volgende rechten: 

- Starten journaalrun
- Exporteren journaalrun

Aanvullende zaken

  • Een gebruiker kan toegang hebben tot meerdere werkgevers.
  • Een (reeds bestaande) SOAP webservicegebruiker is niet bruikbaar voor de REST API koppeling.
  • Gebruikersbeheer en het toekennen van rechten is aan de accountant en/of de werkgever.

Binnen Minox kan de gebruiker de koppeling met Loket maken door op de "Koppelen" knop te klikken en daar de gevraagde gegevens in te vullen. Vervolgens wordt de gebruiker door een zogenaamde “consent flow’ geleid waarbij toestemming wordt gevraagd voor de gegevensuitwisseling. Hierna komt de koppeling tot stand.

Specifieke informatie

Let op!
De werkgever moet gebruik maken van het Journaalprofiel (product 940 Journaliseren). Journaal Basis en de Journaalmodule zijn niet benaderbaar middels de API.
Meer informatie met betrekking tot het journaalprofiel vind je op ons portaal middels artikel 'handleiding journaalprofiel'.

Bij de Journaalapplicatie kan je voor Minox kiezen. Hierdoor heb je ook altijd de optie om de journaalrun handmatig te downloaden mocht dat wenselijk zijn.

mceclip0.png

Minox haalt de gegevens elke nacht op.
Het is mogelijk om dit proces zelf te activeren zodat de gegevens direct opgehaald worden. Je doet dit binnen Minox middels de knop “Journaalposten synchroniseren”, zie onderstaand voorbeeld.

mceclip1.png

Minox kan de journaalruns in Loket ophalen als ze status 'geëxporteerd' hebben maar ook met de status 'niet geëxporteerd'.

 

 

 

 

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0