Handleiding REST API koppeling werkgevers

Volgen

Dit artikel omvat een beknopte generieke uitleg om te koppelen met de Loket.nl REST API.

Meer algemene informatie vind je op https://developer.loket.nl/  (voor ontwikkelaars)

Specifieke informatie over de benodigde gebruiker staat onder https://developer.loket.nl/#section/Authorization/The-authorization-process  (voor ontwikkelaars)

Welke gebruiker is nodig voor een REST API koppeling

• De gebruiker moet een nieuwe standaard Loket.nl gebruiker zijn (nadrukkelijk geen webservicegebruiker) die speciaal wordt aangemaakt voor de koppeling en nergens anders voor wordt gebruikt.
  • De gebruiker moet actief zijn (niet geblokkeerd).
  • De gebruiker moet toegang hebben tot de werkgever dus moet deze direct bij de werkgever aangemaakt worden.
  • De gebruiker moet de juiste rechten hebben. Deze rechten verschillen per koppeling. Voor nu kan je deze rechten opvragen. Binnenkort zijn deze te raadplegen via het portaal.

Aanvullende zaken

• Een gebruiker kan toegang hebben tot meerdere werkgevers.
  • Een (reeds bestaande) SOAP webservicegebruiker is niet bruikbaar voor de REST API koppeling.
  • Gebruikersbeheer en het toekennen van rechten is aan de accountant en/of de werkgever.

Voor overige informatie omtrent het koppelen kun je het beste contact opnemen met de REST API koppelpartij.