Import toeslagen (vaste vergoedingen en/of inhoudingen)

Volgen

Vaste werknemermutaties worden standaard iedere loonverwerking meegenomen. Voorbeelden van vaste componenten zijn het basisloon, een vaste reiskostenvergoeding, de inhouding en afdracht voor een pensioenfonds en een bruto vergoeding voor bijvoorbeeld een persoonlijke toeslag. Zodra er bij bestaande werknemers wijzigingen voorkomen in de vaste mutaties, dan dien je een nieuw record toe te voegen met een nieuwe ingangsdatum. 

 

Vaste werknemermutaties leg je vast bij desbetreffende medewerker via Arbeidsvoorwaarden -> Beloning. Naast het handmatig vastleggen van deze mutaties is het ook mogelijk om de mutaties te importeren middels Loket Classic via Collectieve mutaties - Importeren - Toeslagen. Een voorbeeld bestand van deze importsheet is bijgevoegd als bijlage. Op tabblad 2 wordt toelichting gegeven over het format per kolom. 

 

Het is mogelijk om uit Loket Classic een importbestand te exporteren, dit bestand bevat dan direct jullie huidige medewerker- en componentgegevens. Ga hiervoor naar Salarisverwerking - Overzichten - Export voor Import - Toeslagen

  • verwijder de regels waarin geen wijziging plaats vind
  • voer wijzigingen door bij desbetreffende medewerker en looncomponent. Geef de nieuwe ingangsdatum op en vul het juiste bedrag
  • optioneel: voeg nieuwe regels toe als het component nieuw is, geef de waarden op
  • controleer of het format van de kolommen correct is, raadpleeg hiervoor tabblad twee uit de bijlage van dit artikel
  • sla het document op als een .csv-bestand

Het bestand kan nu geïmporteerd worden in Loket Classic via Collectieve mutaties - Importeren - Toeslagen. Tip: test je importsheet van te voren door deze eerst te importeren via de proforma omgeving!

 

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0