Journalisering AccountView op basis van OAuth

Volgen

Maak gebruik van Journaalprofielen

Wil je met de koppeling AccountView aan de slag dan moet je gebruik maken van Journaalprofielen. (De nieuwe manier van journaliseren).

 

 

1. klik op het tandwiel rechtsboven in de applicatie

mceclip5.png

2. kies voor mijn koppelingen, er verschijnt een pop-up venster

 

mceclip6.png

3. Klik op het icoontje mceclip7.png om de koppeling vast te leggen

mceclip8.png

4. Geef een omschrijving op en klik daarna op het pijltje  mceclip9.pngwaarna het inlogscherm van AccountView verschijnt. Hier verwerk je je eigen inloggegevens (e-mailadres en wachtwoord) en klik dan op de button Bevestigen.

mceclip10.png

Als de koppeling succesvol is zal je automatisch teruggestuurd worden naar Loket.nl en krijgt de melding, “De koppeling is succesvol tot stand gebracht”. Je krijgt nu in de toekomst automatisch de door jou gerealiseerde koppeling te zien. Let op: deze koppeling is dus aan jouw werkgevergebruikersaccount van Loket.nl gekoppeld. 

 

LET OP: In accountview moet loket.nl als externe app ook nog worden toegevoegd aan de gebruiker.

 

 

Automatisch journaliseren

Via Beheer --> Journaal --> Journaalinrichting -> Journaalapplicatie selecteer je de koppeling voor AccountView. Moet de journaalpost direct na accorderen loonrun worden gestart en naar AccountView worden geëxporteerd geef dat dan aan zoals in onderstaand scherm.

mceclip11.png

Journaliseren met AccountView direct

Maak je nog geen gebruik van automatisch exporteren journaal? Volg dan onderstaande methode.  Ga naar Salarisverwerking - Journaliseren in Loket.nl en start daar de journaalrun voor de goedgekeurde loonrun.

mceclip13.png

Vervolgens verschijnt de journaalrun onder Niet geëxporteerde journaalruns.

mceclip14.png

 

Hier kun je kiezen uit Downloaden en Versturen. Als je het bestand downloadt moet je het bestand zelf aanbieden aan AccountView. Kies je voor de optie Versturen dan wordt de journaalpost door loket.nl aangeboden aan AccountView.

 

Aanvullende informatie

 

Foutieve koppeling gemaakt?

Heb je per abuis een foutieve koppeling gelegd dan kun je deze via Mijn koppelingen (middels tandwiel rechtsboven) verwijderen. Een gebruiker waar een koppeling actief is kun je niet verwijderen.

 

 

Aandachtspunten inrichting AccountView

Belangrijk is dat in AccountView.Net zichtbaar is dat de onderneming ook beschikbaar is voor de gebruiker.

Hiervoor log je in als beheerder van de AccountView.Net-omgeving en open je een gebruiker voor wie je dat wilt controleren:

mceclip15.png

Welke ondernemingen beschikbaar zijn voor de gebruiker is afhankelijk van de inrichting die je hiervoor in AccountView hebt gedaan.

Die inrichting in AccountView is als volgt:

  • kies in AccountView voor Document>Stamgegevens systeem>Ondernemingen.
  • Maak hier het boekjaar en de onderneming aan die je wil toevoegen aan Loket.
  • Update vervolgens in Loket de koppeling.

 

 Mocht je naar aanleiding van dit artikel nog vragen en/of opmerkingen hebben, neem dan even contact op met je contactpersoon van je accountants- of administratiekantoor.

 

 

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0