Nieuwe interface Loket.nl 3.0

Volgen

De maand april is aangebroken en dat betekent dat de nieuwe user interface van Loket.nl live is. We introduceren een geheel nieuwe look and feel waarbij het intuïtieve gebruik van de applicatie centraal staat. Een gave ontwikkeling, waar we trots op zijn. Voor gebruikers betekent het dat ze taken eenvoudiger en sneller uit kunnen voeren, doordat schermen logischer zijn ingedeeld, er gebruik gemaakt wordt van workflows en er gekozen is voor een compleet nieuwe manier van navigeren.

Eerder communiceerden we dat we de livegang van de nieuwe user interface op 2 april groots in de markt zouden introduceren. Gezien de coronacrisis vinden we dit echter geen geschikt moment. Graag informeren we je in dit artikel wel over wat je kunt verwachten vanaf de livegang op 2 april en over welke mogelijkheden de nieuwe versie beschikt.

Introductie april

Dat de applicatie vanaf begin april beschikt over een nieuwe look and feel met nieuwe huisstijlkleuren, betekent dat we ook deze huisstijlkleuren doorvoeren in andere communicatie-uitingen. Denk hierbij aan promotiematerialen zoals leaflets en praatplaten, maar met name onze commerciële website. Begin april zullen onze websitebezoekers dan ook direct verschil zien. De website krijgt een nieuwe look and feel, passend bij de nieuwe user interface van de applicatie. Ook zullen we op de website al screenshots tonen van de nieuwe applicatie.

In onderstaande video nemen we je in een ‘quick tour’ mee in de nieuwe user interface.

Over welke mogelijkheden beschikt de nieuwe versie?

In principe blijven de komende maanden twee versies van Loket.nl naast elkaar draaien. De huidige versie (intern noemen wij dit Loket.nl 2.0) en de nieuwe versie (intern noemen wij dit Loket.nl 3.0) zijn allebei te benaderen. Loket 2.0 natuurlijk via de normale standaard URL die gebruikers nu ook gebruiken en Loket.nl 3.0 vanaf de URL: https://login.loket.nl

Vanaf deze livegang is de nieuwe versie van Loket.nl (Loket.nl 3.0) voor een groot deel van alle werkgevergebruikers (alle DGA’s en kleine werkgevers) te gebruiken, omdat het raadplegen van de loonoutput en loonaangifte en het downloaden van SEPA bestanden al optimaal werkt in deze versie. De resterende maanden van het jaar zullen wij gebruiken om alle werkgever functionaliteiten over te zetten naar Loket.nl 3.0 en zullen wij ook de startschermen verfraaien.
Daarnaast zullen een aantal nieuwe functionaliteiten, die wij dit jaar ontwikkelen, ook alleen nog maar ter beschikking komen in Loket.nl 3.0. Denk hierbij aan een workflow proces voor het afhandelen van mutaties van werknemers in het Werknemerloket (adreswijziging, partner kind gegevens, etc). Een steeds grotere groep werkgevers zal dan ook alle benodigde functionaliteiten in Loket.nl 3.0 terugvinden.

De functionaliteiten in Loket.nl 3.0 op een rijtje:

Algemeen:

• Vernieuwde menustructuur

Werkgeverniveau:

• Kalender
  • Inzicht in de loonruns, salarisstroken, loonstaten, SEPA’s
  • Inzien en bewerken van bedrijfsgegevens
  • Inzien en bewerken van contactpersonen
  • Inzien en bewerken van functiegegevens
  • Taalinstellingen

Werknemerniveau:

• Inzicht en bewerken van persoon- en dienstverbandgegevens
  • Inzicht en bewerken van openstaande acties zoals signalen en verlofaanvragen
  • Inzicht en bewerken van arbeidstijdgegevens
  • Inzicht en bewerken van partner, kind en contactpersoon gegevens
  • Salarischecker
  • Koppeling met RDW
  • Inzicht en bewerken van loongegevens, zoals basisloon, toeslagen en fiscale bijtellingen
  • Invoeren en bewerken van excasso-, fonds-, grondslag en variabele gegevens.
  • Het scherm diversen is opgenomen
  • Verlofregeling en verlofaanvragen boekingen
  • Pasfoto

Nieuw helpdeskportaal

Het nieuwe helpdeskportaal is inmiddels ook gelanceerd. Op het nieuwe portaal maken we onderscheid in de drie hoofdgebruikers van Loket.nl, te weten: accountantskantoren, werkgevers en werknemers. Alle informatie op het portaal is dan ook afgestemd op het type gebruiker, zodat die altijd meer relevante informatie kan vinden over de werking van de applicatie. Het nieuwe helpdeskportaal zal ook de oude handleidingen gaan vervangen en op dit moment hebben we artikelen al een update gegeven als het mogelijkheden betreft die in de nieuwe versie te gebruiken zijn. Lees hier meer over het nieuwe helpdeskportaal.

Mocht je naar aanleiding van dit artikel nog vragen en/of opmerkingen hebben, neem dan even contact op met je contactpersoon van je accountants- of administratiekantoor.