Gebruikers toegang geven tot Loket.nl

Volgen

Ga naar de menuoptie Gebruikers en voeg een nieuwe gebruiker toe. Om een nieuwe gebruiker uit te nodigen vul je eerst de benodigde gegevens in waarbij de velden Voorletters, Achternaam en Email verplicht zijn. Klik vervolgens op de button Uitnodigen om de nieuwe gebruiker via e-mail uit te nodigen.

mceclip0.png

Nadat gekozen is voor de optie Uitnodigen volgt nog een extra stap ter beveiliging van de uitnodiging. Vul, ter verificatie, het mobiele telefoonnummer in van de gebruiker die je wenst uit te nodigen. Gebruik een geldig Nederlands telefoonnummer, of voor een internationaal telefoonummer het volgende formaat: +32612345678. Let op: het telefoonnummer wordt niet opgeslagen bij de gebruiker.

mceclip2.png

Na deze actie kies je voor Uitnodiging versturen en de e-mail wordt daadwerkelijk verstuurd, je komt als gebruiker terug op onderstaand scherm.

mceclip3.png

Via de optie Uitnodiging opnieuw versturen Kun je de e-mail nogmaals versturen. Vul hiervoor nogmaals het juiste telefoonnummer in ter verificatie. Is de uitnodiging onterecht? Kies dan voor de optie Uitnodiging intrekken om deze weer ongedaan te maken. Heeft een nieuwe gebruiker een gebruikersnaam en wachtwoord gekozen en daardoor de mogelijkheid om in te loggen? Via de optie Blokkeren is het als werkgever of provider mogelijk om deze persoon de toegang tot Loket.nl te ontzeggen.

mceclip11.png

Bij een geblokkeerde gebruiker ontstaat direct de keuze Deblokkeren om deze actie ongedaan te maken. De gebruiker kan hierna weer met dezelfde credentials inloggen.

In de signalering bij de gebruiker is te zien wat de status is van de uitnodiging of van de gebruiker:

mceclip4.png

mceclip5.png

mceclip12.png

Let op: Zorg dat je direct na het versturen van de e-mail o.a. de juiste rechten en signalen aan de gebruiker koppelt! En in het geval van een AK-gebruiker in het juiste team zet. 


Daarnaast is het belangrijk dat je in het geval de afdelingsmanager gelijk aan de juiste afdeling hangt, omdat de afdelingsmanager anders toegang heeft tot de gegevens van alle werknemers.

Acties van de nieuwe gebruiker

Nadat de werkgever of provider de gebruiker heeft uitgenodigd, krijgt de nieuwe gebruiker een e-mail met daarin een activatielink. Zodra je klikt op deze link verschijnt onderstaande scherm en ontvang je op je telefoon (op het telefoonnummer dat de werkgever of provider heeft ingevoerd bij de uitnodiging) een sms bericht met een code. Vul deze code in op onderstaand scherm en kies voor Bevestigen.

mceclip7.png

Als nieuwe gebruiker kies je voortaan zelf je gebruikersnaam en wachtwoord. Let op: de gebruikersnaam moet uniek zijn. Achter het i icoontje staat beschreven waar een gebruikersnaam en wachtwoord aan moet voldoen.

mceclip8.png

Nadat je 2 keer hetzelfde wachtwoord hebt gekozen, kies je voor creëer en je kunt direct inloggen met de zojuist gekozen credentials.

Wanneer je uitgenodigd wordt om gebruiker te worden van Loket.nl, vragen we je voornaam en je functie. Dit vragen wij om de onze applicatie te personaliseren en om meer inzicht te krijgen in de rol van onze gebruikers. De rol die je ingeeft, heeft geen invloed op de rechten die jij hebt en hoeft ook niet aangepast te worden wanneer je een nieuwe functie of rol krijgt in de organisatie.
Ook is er een optie om je te abonneren op de nieuwsbrief. Heb je dit tijdens de eerste registratie niet gedaan? Dan kun je dit eenvoudig dit eenvoudig via deze link later nog doen.

Gebruikersnaam of wachtwoord vergeten

Als gebruiker is het nu mogelijk om zelf gebruik te maken van de Wachtwoord vergeten? of Gebruikersnaam vergeten? functionaliteit. Contact opnemen hierover met je werkgever of provider is verleden tijd.

mceclip9.png

Op de inlogpagina hebben we 2 opties toegevoegd:

1. Wachtwoord vergeten? Ben je je wachtwoord vergeten? Klik op deze optie, vul je gebruikersnaam in en vervolgens wordt er een e-mail gestuurd. Via de activatielink in de e-mail kun je nu een nieuw wachtwoord aanmaken.

mceclip10.png

2. Gebruikersnaam vergeten? Ben je je gebruikersnaam vergeten? Klik op deze optie, vul je e-mailadres in en vervolgens wordt er een e-mail gestuurd met daarin jouw gebruikersnaam.

Nieuwe e-mailteksten

Voor de volgende acties zijn er op Loket.nl niveau default e-mailteksten gemaakt.

1. Loket.nl toegang verlenen

2. Nieuw wachtwoord Loket.nl gebruiker

3. Gebruikersnaam opvragen Loket.nl gebruiker

4. Toegang tot Loket.nl geblokkeerd

5. Toegang tot Loket.nl gedeblokkeerd

Deze e-mailteksten zijn uiteraard zelf aan te passen. Het artikel over e-mailteksten is hierop aangepast. In Hoofdstuk 3 zijn de 5 standaard e-mailteksten toegevoegd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0