Video: Navigeren in Loket.nl

Volgen

Menustructuur naar linkerkant

De menustructuur is verplaatst van bovenaan het scherm naar de linkerkant van het scherm. Daarbij is gebruik gemaakt van herkenbare iconen en zijn de kleuren, die in de gehele applicatie steeds zullen terugkomen, aangepast. Nog niet achter alle menuopties zit functionaliteit, we voegen dit in de loop van de tijd steeds toe.

mceclip0.png 

Werkgever- en werknemer menu aangepast.

Via de mceclip2.pngbutton kom je in het snelmenu waar alleen de naam van de werkgevers of dienstverbanden staan. In dit scherm kun je zoeken zoals je gewend bent uit de 'oude' Interface. Klik vervolgens op onderstaande button om in het uitgebreide werkgever- of werknemermenu te komen.  mceclip9.png

In het zalmroze wordt altijd datgene weergegeven wat geselecteerd is. In dit scherm kun je filteren en zoeken zoals je gewend bent. 

mceclip2.png

Navigatiestructuur inzichtelijk

Bovenin het scherm is te zien waar je je in de applicatie bevindt. In onderstaand voorbeeld is werkgever Demo Bedrijf geselecteerd, dienstverband C. Peters, menuoptie Salarisverwerking en submenu Fiscale gegevens.  Door de kleur van het submenu Fiscale gegevens zie je dat je je op dit scherm bevind.mceclip1.png

Onder de navigatiestructuur is het submenu weergegeven, onder het menu Salarisverwerking zitten immers meerdere submenu's. Ook hier is weer duidelijk te zien dat je je op het submenu Fiscale gegevens bevindt.

Navigeren naar vorige of volgende dienstverband

Door met je cursor in de navigatiestructuur boven de naam van de werkgever of dienstverband te gaan hangen (hover over) verschijnen er pijltjes om naar een volgende of vorige werkgever / dienstverband te navigeren. Ook is direct inzichtelijk wie de volgende werkgever / dienstverband is.

mceclip5.png

Ontwerp volledig responsive

Ook op een tablet of telefoon is het nieuwe Loket.nl volledig beschikbaar. Het menu is verplaatst naar de onderkant van het scherm. Dit menu zal altijd in beeld blijven. Bovenaan het scherm blijft inzichtelijk waar je je in de applicatie bevind. Navigeren door het submenu gaat door het gebruik van de pijltjes die naast het submenu worden weergegeven.

mceclip7.png

 


Bovenstaande hebben we verwerkt in een kort filmpje. Hierin nemen we je mee door de verschillende menu's binnen het nieuwe Loket.nl.

 

Mocht je naar aanleiding van dit artikel nog vragen en/of opmerkingen hebben, neem dan even contact op met je contactpersoon van je accountants- of administratiekantoor.

 

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0