Verlonen: Stap 3 Verloning draaien

Volgen

Nadat de mutatiecontrole heeft plaatsgevonden, kan de daadwerkelijke verloning gestart worden. Dit kan via de optie Salarisverwerking -> Algemeen -> Acties -> Verlonen.

Wanneer je gebruik maakt van Werknemerloket voor je werknemers, verschijnt er een veld Beschikbaar ESS waarbij standaard de datum van vandaag is gevuld. Als het de bedoeling is dat de werknemers pas op een later tijdstip de salarisstroken kunnen zien in Werknemerloket, kan hier een afwijkende datum ingevuld worden. Indien de salarisstrook op een vaste dag in Werknemerloket moet worden getoond, kan deze vaste dag worden vastgelegd.

Zie Werkgever -> Arbeidsvoorwaarden -> Administraties -> Administratie voor salarisverwerking

In bovenstaand veld kan een willekeurige dag worden vastgelegd. Indien de dag niet in de betreffende maand voorkomt, zal de voorliggende dag worden gehanteerd. Ligt de datum van goedkeuren ná de Dag beschikbaar in ESS dan zal de datum van goedkeuren worden gebruikt

Ook kan een e-mailadres opgegeven worden. Standaard wordt dit e-mailadres opgehaald vanuit het scherm Werkgever -> Salarisverwerking -> Emailadressen. Je kunt op dit scherm eventueel een ander e-mailadres opgeven.

Zodra de loonverwerking gereed is, zal er vanuit de mailserver van Loket.nl een e-mail gestuurd worden naar dit e-mailadres.

De standaard e-mailteksten, inclusief het afzendmailadres, kunnen  op werkgeverniveau (Beheer -> Emailteksten) gepersonaliseerd worden.

Zie ook: verlonen: stap 4 goedkeuren van de verloning.

Mocht je naar aanleiding van dit artikel nog vragen en/of opmerkingen hebben, neem dan even contact op met je contactpersoon van je accountants- of administratiekantoor.