MDV meldingen t.b.v. Colland

Volgen

Dit artikel is alleen van toepassing wanneer je gebruik maakt van MDV meldingen t.b.v. Colland.

Nieuwe werknemer

Indien het product MDV melding electronisch voor je is geactiveerd zal bij de invoer van een nieuwe werknemer het veld MDV melding aanmaken zichtbaar zijn. Als default waarde zal hier Ja staan.

Bij het opslaan van de nieuwe werknemer zal automatisch een MDV record worden aangemaakt van het type Indiensttreding.

Uit dienst melden van een werknemer

Indien het product MDV melding electronisch voor je is geactiveerd zal bij een uitdiensttreding het veld MDV melding aanmaken zichtbaar zijn. Als default waarde zal hier Ja staan. Bij het opslaan zal automatisch een MDV record worden aangemaakt van het type Uitdiensttreding.

MDV records

Bij de dienstverbandgegevens van een werknemer is een extra menuoptie beschikbaar: MDV. Bij in- en uitdiensttreding van een werknemer kunnen automatisch MDV-records worden aangemaakt die onder deze menuoptie zichtbaar worden. Het is mogelijk deze records hier te verwijderen of nieuwe records toe te voegen.

De volgende soorten MDV-records kunnen worden aangemaakt:

• Indiensttreding
  • Uitdiensttreding
  • Wijziging
  • Correctie

Zodra een MDV-melding aangemaakt/verzonden is kan de melding niet meer worden verwijderd. Voor de records die hier aanwezig zijn en nog niet zijn verzonden worden gegevens aangeleverd in het aan te maken bestand met MDV’s voor Colland.

In de MDV  moet de cao code opgegeven worden. Je accountants- administratiekantoor dient dit op te geven op administratieniveau.

Aanmaken MDV bestand Colland

Onder de menuoptie Werkgever -> Salarisverwerking -> Externe Partijen -> Aanleveren MDV heb je een optie Download MDV Colland. Met deze optie kun je een bestand downloaden met de MDV gegevens voor Colland.

Zorg er wel voor dat de MDV meldingen worden ingezonden voordat de PLO wordt aangemaakt omdat anders gegevens in de PLO wellicht niet verwerkt kunnen worden omdat de medewerker nog niet bekend is.

Voor alle MDV records waarbij de datum verzonden leeg is, worden de benodigde gegevens opgenomen in het bestand. Vervolgens zal de datum verzonden van de MDV records worden gevuld met de datum waarop het bestand is aangemaakt.

Overzichten MDV Colland

Er zijn een tweetal overzichten opgenomen:

• Openstaande MDV meldingen
  • Verzonden MDV meldingen

Je kan deze overzichten oproepen via de menu-optie:

Werkgever -> Salarisverwerking -> Externe Partijen -> Overzichten MDV

Mocht je naar aanleiding van dit artikel nog vragen en/of opmerkingen hebben, neem dan even contact op met je contactpersoon van je accountants- of administratiekantoor.