2 factor authenticatie in Loket.nl

Volgen

Inleiding

2 factor authenticatie betekent dat je naast het opgeven van je gebruikersnaam en wachtwoord, je een extra code op dient te geven om toegang te krijgen tot Loket.nl. We hebben al jaren de mogelijkheid om via sms 2 factor authenticatie te gebruiken, maar binnenkort is het in Loket.nl ook mogelijk om voor het extra beveiligen van je toegang gratis gebruik te maken van een handige app. Naast het invullen van je gebruikersnaam en wachtwoord heb je in dat geval je mobile device (telefoon of tablet) nodig om de extra beveiligingsstap bij het inloggen te kunnen uitvoeren. Uiteindelijk zullen we de 2 factor authenticatie methode met behulp van sms uitfaseren.

Activeren in Loket.nl

Je krijgt straks als gebruiker de mogelijkheid om deze extra beveiliging zelf te activeren.
Rechtsboven onder het tandwieltje verschijnt de nieuwe menuoptie 2 factor authenticatie-instellingen.

Kies je voor deze menuoptie? Dan verschijnt het volgende scherm:

Doorloop eenmalig deze procedure en 2 factor authenticatie is vanaf dan voor jou geactiveerd. Gebruik voor de 2 factor authenticatie een daarvoor bedoelde app, zoals Google Authenticator. Deze is te downloaden via de App Store of Google Play.

Inloggen Loket.nl

Zodra je inlogt en je gebruikersnaam en wachtwoord hebt opgegeven, verschijnt onderstaand scherm.

Vul hier de code in die je terug kunt vinden in de app die je op je mobile device hebt geïnstalleerd. De code die in de app wordt gegenereerd is een beperkte tijd geldig.

Onthoud dit apparaat 30 dagen

Vink je deze mogelijkheid aan? Dan zal de browser van het apparaat je inlog onthouden, zodat je niet telkens de verificatiecode hoeft in te vullen. Let op: deze functie werkt alleen op het apparaat waar je op dat moment op werkt.

Deactiveren in Loket.nl

Wil je geen gebruik meer maken van de 2 factor authenticatie mogelijkheid? Klik rechtsboven op het tandwieltje en klik op 2 factor authenticatie. Onderstaande scherm verschijnt. Vul de door de app gegenereerde code in ik klik op de opslaan button.

Kun je niet meer inloggen?

Kun je om wat voor reden dan ook niet meer inloggen met je verificatiecode? Neem dan contact op met je accountants- administratiekantoor. Zij kunnen de verificatie voor je uitzetten, zodat je bovenstaande acties weer opnieuw kunt uitvoeren.

Mocht je naar aanleiding van dit artikel nog vragen en/of opmerkingen hebben, neem dan even contact op met je contactpersoon van je accountants- of administratiekantoor.