Veelvoorkomende meldingen nieuwe procedure UPA TKP Detailhandel

Volgen

Melding bij het aanmaken: Pensioenaangifte is niet mogelijk. Aanlevering is alleen mogelijk, indien de externe partij Syntrus Achmea, TKP Detailhandel, TKP Zoetwaren, TKP particuliere beveiliging, TKP wonen, AGH, AZL, Centric of Delta Lloyd betreft.
Oplossing: Voor het aanmaken van de UPA aangifte dient product UPA Pensioenaangifte (920) aangezet te worden, product Pensioenaangifte (784)  dient uitgezet te worden.

Melding bij het aanmaken: UPA pensioenaangifte kan niet worden aangemaakt. Er is geen fonds ingericht welke gekoppeld is (via een externe fondscode) aan een upa-pensioenfonds.
Oplossing 1: Er zijn geen fondsen ingericht voor UPA aanlevering, dit kan het geval zijn wanneer de werkgever niet aan een CAO hangt of aan een CAO waar het UPA TKP pensioen standaard staat ingeregeld. De externe fondscode zal aangepast moeten worden naar de UPA variant.
Wanneer dit juist is ingericht, ga dan naar oplossing 2.
Oplossing 2: Vraag een Dummy Pensioenaangifte aan via het ticketformulier
https://helpdesk.loket.nl/hc/nl/articles/360000622085-Gebruik-ticketformulieren

Melding na het insturen: De werkgever heeft geen contract voor de opgegeven regeling. Doe opnieuw aangifte zonder deze regeling. (P0019)
Oplossing: Het stappenplan voor de machtiging is na 22 januari 2020 gewijzigd. Werkgevers moeten aan het account van Loket.nl gekoppeld worden. Zie geüpdatet stappenplan onderaan dit artikel https://helpdesk.loket.nl/hc/nl/articles/360011248139--Update-22-1-2020-TKP-gaat-UPA-gebruiken-per-1-1-2020

Let op: Het invullen van een activeringscode en gebruikersnaam is dus niet nodig

Melding na het insturen: De ingelogde gebruiker is niet geautoriseerd voor het in het bericht opgegeven leveranciersId
Oplossing: In tegenstelling tot eerdere berichtgeving is het niet nodig om bij externe partijen een TKP UPA account vast te leggen. Staat deze wel vastgelegd, dan veroorzaakt dat deze melding. Het account dient verwijderd te worden bij Providergegevens -> Overig -> Externe applicaties -> UPA - TKP

of eventueel op bij WG -> Salarisverwerking -> Externe applicaties -> UPA - TKP
Zie geüpdatet stappenplan onderaan dit artikel https://helpdesk.loket.nl/hc/nl/articles/360011248139--Update-22-1-2020-TKP-gaat-UPA-gebruiken-per-1-1-2020