Sterk verbeterde menustructuur voor het nieuwe Loket.nl

Volgen

3-2-2020 14:50 uur: De nieuwe versie staat inmiddels live!

31-1-2020 12:17 uur: We verwachten volgende week de nieuwe menustructuur live te zetten. Hieronder alvast een voorproefje.

Al een tijdje wordt er hard gewerkt aan het nieuwe ontwerp van Loket.nl. In de nieuwe versie is gekozen voor een volledig nieuwe navigatiestructuur. Dit zorgt voor rust op de pagina’s en bevordert het overzicht.  De eerste resultaten hiervan zijn een feit en hebben we nu ook toegevoegd aan de productieomgeving. Log met je productieaccount in op https://login.loket.nl om deze spectaculaire aanpassing te zien. Hieronder in het kort de aanpassingen. We raden je aan om in een kleine 4,5 minuten het filmpje over de aanpassingen te bekijken.

Menustructuur naar linkerkant

De menustructuur is verplaatst van bovenaan het scherm naar de linkerkant van het scherm. Daarbij is gebruik gemaakt van herkenbare iconen en zijn de kleuren, die in de gehele applicatie steeds zullen terugkomen, aangepast. Nog niet achter alle menuopties zit functionaliteit, we voegen dit in de loop van de tijd steeds toe.

Werkgever- en werknemer menu aangepast.

Via de mceclip2.pngbutton kom je in het snelmenu waar alleen de naam van de werkgevers of dienstverbanden staan. In dit scherm kun je zoeken zoals je gewend bent uit de 'oude' Interface. Klik vervolgens op onderstaande button om in het uitgebreide werkgever- of werknemermenu te komen.  mceclip9.png

In het zalmroze wordt altijd datgene weergegeven wat geselecteerd is. In dit scherm kun je filteren en zoeken zoals je gewend bent.

Navigatiestructuur inzichtelijk

Bovenin het scherm is te zien waar je je in de applicatie bevindt. In onderstaand voorbeeld is werkgever Demo Bedrijf geselecteerd, dienstverband C. Peters, menuoptie Salarisverwerking en submenu Fiscale gegevens.  Door de kleur van het submenu Fiscale gegevens zie je dat je je op dit scherm bevind.mceclip1.png

Onder de navigatiestructuur is het submenu weergegeven, onder het menu Salarisverwerking zitten immers meerdere submenu's. Ook hier is weer duidelijk te zien dat je je op het submenu Fiscale gegevens bevindt.

Navigeren naar vorige of volgende dienstverband

Door met je cursor in de navigatiestructuur boven de naam van de werkgever of dienstverband te gaan hangen (hover over) verschijnen er pijltjes om naar een volgende of vorige werkgever / dienstverband te navigeren. Ook is direct inzichtelijk wie de volgende werkgever / dienstverband is.

Ontwerp volledig responsive

Ook op een tablet of telefoon is het nieuwe Loket.nl volledig beschikbaar. Het menu is verplaatst naar de onderkant van het scherm. Dit menu zal altijd in beeld blijven. Bovenaan het scherm blijft inzichtelijk waar je je in de applicatie bevind. Navigeren door het submenu gaat door het gebruik van de pijltjes die naast het submenu worden weergegeven.

Hoe verder?

De komende tijd richten we ons op de inhoud van de pagina's. De informatie en menu's blijven gelijk, wel krijgen ook alle pagina's een grondige makeover qua uiterlijk en gebruik.