Update 19-12-2019

Volgen

Vanavond vindt er een technische update van Loket.nl plaats. Loket.nl zal rond 21.30 uur korte tijd niet beschikbaar zijn. We o.a. leveren de volgende onderwerpen op:

BSN onderdrukken op loonstrook

Vanaf deze update hebben we op nadrukkelijk verzoek van de belastingdienst, in het kader van de AVG, op alle loonstroken het BSN onderdrukt. Het BSN is met terugwerkende kracht niet meer zichtbaar op de loonstroken.

Naamswijziging webservicepartij Unidis

We hebben een naamswijziging doorgevoerd voor webservicepartij Unidis. Unidis is na deze update aangepast in BPM Software.

Uitstel schriftelijkheidsvereiste tot 1 april 2020 (WAB)

Onlangs maakte de belastingdienst de overgangsperiode m.b.t. de schriftelijke arbeidsovereenkomst bekend. Er is in het kader van de WAB uitstel voor de verplichte Schriftelijke arbeidsovereenkomst tot 1-4-2020. Wij kiezen er als Loket.nl voor om in dit kader de juiste indicaties voor schriftelijk ja/nee vast te leggen. Heeft de werknemer geen schriftelijke arbeidsovereenkomst, zet dan het veld op nee. Om in deze overgangssituatie toch in aanmerking te kunnen komen voor de lage AWF premie kun je via dienstverband -> Arbeidsvoorwaarden -> Afwijkende AWF premie afwijkend laag opgeven. Wordt in de periode tussen 1-1-2020 en 31-03-2020 de arbeidsovereenkomst schriftelijk vastgelegd, verwijder dan de afwijkende AWF indicatie en zet het veld Schriftelijke arb. overneenkomst op ja. Je kunt deze afwijkende indicatie gebruiken tot 1 april 2020. Bij verloningen vanaf 1 april verschijnt er een foutmelding als er in bovenstaand geval een afwijkende AWF premie is gevuld. Verwijder vervolgens deze afwijkende indicatie en zorg dat de inrichting op basis van de JJN indicaties juist is.