Update 10-10-2019

Volgen

Vanavond vindt er een technische update van Loket.nl plaats. Loket.nl zal rond 21.30 uur korte tijd niet beschikbaar zijn. We maken o.a. de volgende aanpassingen:

Nieuw veld voor Schriftelijke arbeidsovereenkomst

Ter voorbereiding op de wet WAB stellen we nu al het nieuwe veld Schriftelijke arb. overeenkomst beschikbaar. Op het startscherm van een dienstverband is het nu mogelijk om de indicatie, die door Loket.nl default op Ja is gezet, aan te passen. Ga na of iedere werknemer een schriftelijke arbeidsovereenkomst heeft en pas het veld desgewenst aan. Ook is het veld toegevoegd aan het toevoegen van een nieuwe werknemer, dienstverband, sjabloon en sollicitant. Daarnaast is het mutatieverslag aangepast, staat het veld op de export voor import nieuwe werknemers en is het zichtbaar op de overzichten stamgegevens. De indicatie heeft in 2019 geen invloed, in 2020 is het echter één van de indicaties die bepaald of er voor het dienstverband een hoge of lage Awf premie van toepassing is. Meer weten over de WAB? Lees dan ons uitgebreide artikel.

Nieuwe e-mailtekst voor blokkeren Werknemerloket per een bepaalde datum

Voorbereidend op de nieuwe functionaliteit om in het nieuwe Loket.nl bij uit dienst de toegang tot het Werknemerloket te blokkeren per een bepaalde datum hebben we alvast een nieuwe e-mailtekst beschikbaar gemaakt: WNL aankondiging blokkeren gebruiker. De default e-mailtekst vanuit Loket.nl is toegevoegd aan het bestaande artikel. De werking van de e-mailtekst is gelijk aan alle andere e-mailteksten.