Update 6-6-2019

Volgen

Vanavond vindt er een technische update van Loket.nl plaats. Loket.nl zal rond 21.30 uur korte tijd niet beschikbaar zijn. We maken de volgende aanpassingen:

 

Voorstel voor salarisschaal aanpassingen bevat altijd de actuele waarde

Vanaf deze update wordt de waarde van de salarisschaalvoorstellen opgehaald op het moment dat je naar de functionaliteit navigeert. Hierdoor worden CAO verhogingen die na het ontstaan van het voorstel meegenomen in het voorstel. Dit was voorheen niet het geval.

 

Minimumlonen per 1 juli 2019

De minimumloonschalen geldig vanaf 1 juli 2019 zijn toegevoegd aan Loket.nl.

 

Nieuw veld voor Koppeling verzuimverzekering Achmea: Gemiddeld aantal uren per week

Voor de verzuimverzekering van Achmea worden alle werknemers van een werkgever verzekerd zolang ze voldoen aan een aantal voorwaarden. Één voorwaarde is dat werknemers die oproepkracht zijn zonder verschijningsplicht niet verzekerd worden terwijl werknemers die oproepkracht zijn met verschijningsplicht wel verzekerd worden. Voor deze werknemers hadden we geen goede oplossing voor het doorgeven van uren. Achmea gebruikt nu de werktijd van een werknemer om het aantal uren per week te bepalen maar voor een oproepkracht heeft werktijd geen betekenis. De gewerkte uren worden opgevoerd via de variabele gegevens en werktijd wordt genegeerd. Achmea heeft geen toegang tot de variabele gegevens waardoor zij dus niet kunnen bepalen voor hoeveel uren de oproepkracht verzekerd moet worden. Loket.nl introduceert daarom het nieuwe veld Gemiddeld aantal uren per week (Dienstverband -> Arbeidstijd) dat alleen beschikbaar is als het product Verzuimverzekering Achmea (786) is geactiveerd. Voortaan worden deze uren doorgegeven aan Achmea.

 

Verscherping controle bruto netto als gevolg van terugkoppeling belastingdienst

Onlangs kregen we meldingen dat de belastingdienst controle L1906 heeft aangescherpt. Werkgevers kunnen hierover bericht ontvangen. De foutmelding heeft betrekking op uitzonderlijke situaties die betrekking hebben op de indicatie familie van eigenaar en Oproepkracht. We hebben bij de verloning een verscherping in de controles doorgevoerd. Het is niet meer mogelijk om dienstverbanden die zowel voor DGA als voor familie van eigenaar of voor DGA en oproepkracht de indicatie beiden op ja hebben staan een loonrun te draaien. Het issue is hiermee opgelost.

 

 

  

 

 

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0