De nieuwste versie van Loket.nl nu beschikbaar

Volgen

Wil jij graag kennis maken met de nieuwste versie van Loket.nl? Vanaf nu heb je de mogelijkheid om naast het vertrouwde Loket een kijkje te nemen op de nieuwste versie. Log in met je vertrouwde username en wachtwoord op https://login.loket.nl. We hebben ons in eerste instantie gefocust op de functionaliteiten die zichtbaar zijn in de Werkgeverloket App. Elke 2 weken voegen we daar functionaliteiten aan toe, zodat het nieuwe Loket.nl snel groeit naar een volwaardige applicatie voor alle gebruikers. Wat zijn nu de grootste verandering t.o.v. de huidige applicatie?

1 Inlog URL en Captcha

Een enorme vooruitgang is dat gebruikers voortaan kunnen inloggen via dezelfde URL: https://login.loket.nl. Eenmaal ingelogd is de URL https://app.loket.nl. Daarnaast is het invoeren van de captcha verleden tijd. Log je nu drie keer foutief in? De volgende melding verschijn top het inlogscherm:

2. Responsive design

Een groot voordeel is dat het nieuwe Loket.nl is ontworpen om te gebruiken op alle devices. Of je nu achter je computer zit of onderweg je verlofaanvragen checkt op je telefoon, Loket.nl is altijd bij je.

3. Startpagina Werkgever

Na het inloggen, kom je op de startpagina van de Werkgever terecht. Er is op dit moment nog geen providerniveau beschikbaar. Op dit moment staan hierop bedrijfsgegevens met een directe koppeling met Google Maps en gegevens op loonruns en loonaangiftes. Opvallend zijn de 'Meer' buttons. Het doel is om op de startpagina's de belangrijkste informatie te tonen. Als je dan op een 'Meer' button klikt, vind je alle detailinfo. Op dit moment is deze startpagina volop in ontwikkeling, waarbij gebruikers die aanwezig waren bij de Loket.nl Insider bijeenkomst een kijkje hebben gekregen welke kant we met deze startpagina heengaan.

4. Verschuiving van signalen, verlofaanvragen etc

De optie om signalen en verlofaanvragen af te wikkelen, is verplaatst van links naar rechtsboven op het scherm. We gebruiken ook nieuwe iconen:

Links zie je het icoon voor verlofaanvragen, in het midden signalen en rechts het icoon om een andere taal dan Nederlands in te kunnen stellen of om uit te loggen.

5. Startpagina werknemer

Ook voor de werknemer zijn we volop bezig met een startpagina. Opvallend hierbij zijn de openstaande acties. Via de startpagina werknemer kun je voortaan signalen en verlofaanvragen afhandelen. Ook zie je hier duidelijk dat we minder informatie laten zien en met de 'Meer' button verwijzen naar alle informatie.

6. Nieuwe filters

Op werknemerniveau bij Toeslagen en filters introduceren we een nieuwe manier van filteren met drie opties:

• Afgesloten: records met een einddatum voor de datum van vandaag
  • Actueel: records zonder einddatum en records met een einddatum na vandaag
  • Toekomstig: records met een ingangsdatum na vandaag.

De filters zijn ook met elkaar te combineren.

7. Grafisch design

De look en feel van de pagina's is op de schop genomen. We streven naar rustige pagina's, minder content op de pagina's en een logische opbouw. De eerste stappen hierin zijn nu genomen. Om toch de herkenbaarheid te behouden is de inhoud van veel pagina's gelijk gebleven. De komende tijd zullen op dit vlak meer veranderingen worden doorgevoerd.

8. Snellere controles

We hebben gezorgd dat bij invoer van velden eerder gecontroleerd wordt op onvolledigheden of fouten. Vul je een verplicht veld in, dan zal het systeem, zodra je naar een volgend veld navigeert, signaleren. Ook als bijvoorbeeld een e-mailadres niet juist is, controleert het systeem direct i.p.v. bij het opslaan van het volledige record.

9. Vaker opleveren

We ontwikkelen functionaliteiten voor het nieuwe Loket.nl in cycli van 2 weken. We hebben dan ook de mogelijkheid om elke 2 weken op te leveren. Als er opgeleverd wordt, communiceren we dit via het helpdeskportaal. We geven aan welke zaken er zijn toegevoegd en aan welke mogelijkheden er de komende tijd wordt gewerkt. Altijd op de hoogte blijven van deze ontwikkelingen? Zorg dat je je abonneert (volgen) op de sectie Update Loket (nieuw).

Wat vind jij van het vernieuwde Loket.nl?

Wij zijn benieuwd wat jij van de nieuwe versie vindt. Werkt het intuïtief? Ziet het er modern uit? Laat het weten door een ticket in te sturen aan de helpdesk. Reageer op de functionaliteiten die er nu inzitten, niet op hetgene er nog opgeleverd moet gaan worden.