Nieuwe fondsen Pensioenaangifte UPA 2019

Volgen

De berichten voor AZL (UPA) en Achmea (UPA) kunnen vanaf 26-2 aangemaakt worden. Let op de machtiging en Externe fondscode voor AZL, Achmea en PGB voordat je aanlevert. 

Algemene info over PGB, AZL, Achmea.

Algemene info over UPA

De uitbreiding van de fondsen voor PGB betreft:

Grafimedia
Kartonnage en Flexibele Verpakkingen
Verf- en Drukinktindustrie
Vrijwillige sectoren*
Losse regelingen*

* Deze regelingen kunnen wij niet standaard in een cao vullen vanwege het vrijwillige karakter. Indien een werkgever een contract heeft afgesloten met PGB dat onder deze regelingen vallen, dan moet de juiste Externe fondscode bij het fonds gevuld worden. PGB heeft brieven gestuurd naar de aangesloten werkgevers waarin staat aangegeven welke regelingen van toepassing zijn. Let ook goed op de variant van een externe fondscode, er bestaan namelijk meerdere varianten van bepaalde fondscodes. Bijvoorbeeld voor de Grafimedia.

Daarnaast gaan er twee pensioenuitvoerders voor het eerst gebruiken maken van het UPA bericht, namelijk AZL en Achmea (vh Syntrus Achmea). Hiervoor zijn twee nieuwe Externe partijen toegevoegd worden. Het gaat om de volgende pensioenfondsen:

AZL (UPA)

Rijn- en Binnenvaart 
TrueBlue**

Achmea (UPA)

SBZ**

**Dit zijn geen cao's in Loket.nl. De regelingen zullen op werkgeverniveau gevuld moeten worden inclusief de juiste Externe fondscode.

Regel de machtiging voor de UPA/PGB
De bijlage van dit artikel legt in stappen uit hoe je bij PGB Loket.nl als Servicekantoor kunt machtigen voor de UPA aanlevering.
Stappenplan machtiging UPA PGB

 

Voorkom Dummy's voor de pensioenaangifte
Door de CAO code voor loonaangifte te vullen, zorg je ervoor dat er geen dummy geplaatst hoeft te worden voor de pensioenaangifte.

De codes zijn:

Grafimedia 1287
Stichting Grafische Bedrijfsfondsen 268
Reprografisch Bedrijf 85
Kartonnage en Flexibele Verpakkingen 848
Verf- en Drukinktindustrie 819

Voor AZL (UPA) en Achmea (UPA) is de 1e periode automatisch 1-2019 als de Externe partij is geselecteerd.

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0