Digitale aanlevering PLO Colland

Volgen

Het is mogelijk om PLO’s aan te maken in Loket Classic voor Colland.
Je treft deze opties aan onder: Salarisverwerking -> Externe partijen -> Aanleveren PLO

De mogelijkheden zijn opgenomen onder Relan Colland

Bij het aanmaken van de PLO t.b.v. Relan Colland dient het aansluitnummer UWV in de PLO te worden opgenomen.

Het is van belang dat je de UWV-gegevens correct bij de betreffende werkgevers in Loket.nl invoert (tabblad Administratie -> Algemene gegevens -> Externe partijen):
Bij het veld 'UVW nummer' dient de waarde '1' gevuld te worden.
- Bij het veld 'UWV aansluitnummer' dient een aangepast nummer van het originele 15-cijferige UWV aansluitnummer gevuld te worden. De eerste 4 cijfers (0010) en de laatste 4 cijfers (0000) dienen niet ingevuld te worden. Hierdoor houd je uiteindelijk 8 cijfers over.
- Het klantgroepnummer hoeft niet te worden ingevuld.

 

Aanleveren PLO

In Loket Classic vind je onder Werkgever -> Salarisverwerking -> Externe partijen -> Aanleveren PLO  de mogelijkheid tot het aanmaken van een PLO.

Nadat je hier de keuze hebt gemaakt voor het soort aanlevering, verschijnt een invoerscherm.  De afwijkende gegevens (naam, adres, postcode, woonplaats) vervangen deze gegevens van de werkgever waarmee deze bekend is in Loket.nl. Als je hier niets invult, worden de cliëntgegevens uit Loket.nl overgenomen. De Datum t/m geeft aan tot en met welke datum loonruns moeten worden meegenomen in de aanlevering.

Nadat je op de button Verder hebt gedrukt, verschijnt er een lijst met geselecteerde verloningen die in de aanlevering zullen worden meegenomen.

Alle loonruns die op deze periode betrekking hebben en nog niet eerder zijn aangeleverd zullen in de aanlevering worden meegenomen.

Indien je vervolgens op de button Download drukt, zal het betreffende bestand worden aangemaakt en kun je dit opslaan om vervolgens aan Relan aan te bieden.

Verwijderen PLO

Mocht je een aanlevering opnieuw willen aanmaken dan moet deze aanlevering eerst worden verwijderd. Zie onderstaande optie in Loket Classic onder Werkgever -> Salarisverwerking -> Externe partijen -> Verwijderen PLO

Vervolgens krijg je de mogelijkheid om de aanlevering te verwijderen en kan de periode  opnieuw worden aangemaakt.

Je krijgt steeds de laatst aangemaakte aanlevering te zien. Deze aanleveringen dien je te  verwijderen totdat je de periode hebt verwijderd die opnieuw moet worden aangemaakt.

Vervolgens kan de betreffende aanlevering, en alle latere aanleveringen, opnieuw worden aangemaakt en worden aangeleverd.

 

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0