Pensioenaangifte voor pensioenfonds Bakkers en Recreatie

Volgen

Het is mogelijk om met Loket.nl de pensioenaanlevering voor het Bedrijfspensioenfonds Bakkers en Pensioenfonds Recreatie te verwerken via de pensioenaangifte. Loket.nl zal op basis van de loonaangifte de gegevens aan de pensioenuitvoerder (TKP) aanbieden. Hiervoor dient bij de werkgever het product Pensioenaangifte conform loonaangifte (788) te worden geactiveerd.

Inrichting Loket.nl

Is het product op werkgeverniveau geactiveerd, verschijnen in Loket.nl onder Werkgever -> Salarisverwerking -> Pensioenaangifte de menuopties Acties en Inrichting. Daarnaast kun je de Verzonden pensioenaangifteberichten raadplegen.

Voeg bij de menuoptie Inrichting de partij Bakkers of Recreatie toe en geef het Relatienummer en de Gebruikersnaam op van het account van de werkgever voor het werkgeverportaal t.b.v. de aanlevering van de pensioenaangifte. Kun je echter met de gegevens van het portaal voor het administratiekantoor de gegevens van de werkgever inzien, dan gebruik je die inloggegevens. Het gebruiken van de onjuiste inloggegevens zal de foutmelding ' De aanlevering moet door uw administrateur gedaan worden.'

Verzenden pensioenaangifte Bakkers en Recreatie

Via de menuoptie Acties -> Verzenden pensioenaangifte kan nu de pensioenaanlevering worden gedaan. Voorwaarde is wel dat er voor de betreffende periode een goedgekeurde loonaangifte aanwezig is.

Je kunt bij het verzenden van de pensioenaangifte zelf kiezen welke periode je instuurt, daarmee kun je dus periodes overslaan die al via het portaal van het pensioenfonds zijn verwerkt.

Vul vervolgens het wachtwoord in dat bij de gebruikersnaam hoort en kies voor de optie Verzend. Nogmaals, de gebruikersnaam en het wachtwoord hebben betrekking op het account van de werkgever voor het werkgeverportaal t.b.v. de aanlevering van de pensioenaangifte.

Indien de pensioenaangifte succesvol is verstuurd krijgt deze de status Verwerkt. Is de pensioenaangifte niet succesvol verstuurd dan krijgt deze de status Mislukt. Om de reden te zien waarom de pensioenaangifte niet verstuurd kan worden, klik je de verzonden pensioenaangifte aan.

Als de aanlevering is mislukt, kun je de pensioenaangifte eenvoudig opnieuw verzenden via Acties -> Verzenden pensioenaangifte.