HR dashboard (informatie providers)

Volgen

Het HR dashboard staat klaar voor werkgevers met ten minste 10 dienstverbanden. Een dashboard dat Loket.nl als extra dienst geheel kosteloos aanbiedt en volledig geïntegreerd is binnen Loket.nl.

Aan de hand van dit dashboard krijgt de werkgever zelf nog meer inzicht in:

• Headcount/Fte
  • Loonkosten
  • Ziekteverzuim (indien gevuld in Loket.nl)
  • Verlof (indien gevuld in Loket.nl)

Het dashboard geeft de werkgever nog meer stuurinformatie over zijn bedrijf op elk moment. Zo ziet hij nu ook het verlof (wettelijk en bovenwettelijk) uitgedrukt in geld.

Jij als salarisadministrateur kunt het dashboard gebruiken als een soort van gespreksformat als je op bezoek gaat bij je klant.

Hoe het HR-dashboard te activeren?
Het HR-dashboard is beschikbaar voor iedere werkgever komen. Om bij deze werkgevers gebruik te kunnen maken van het Dashboard zal eerst op werkgeverniveau het product Dashboard werkgever (965) geactiveerd moeten worden. Daarna kan de gebruiker met het recht Applicatiebeheer Provider via Bedrijfgegegevens -> Aantal qlik licenties één of eerdere licenties activeren.Vervolgens kan de gebruiker met het recht GebruikersbeheerProvider of GebruikersbeheerWerkgever een gebruiker een licentie geven voor het dashboard. Maak een nieuwe werkgevergebruiker aan of verstrek de licentie aan een bestaande gebruiker. Ga hiervoor op werkgeverniveau naar de menuoptie Gebruikers en voeg onder het kopje Dasboard gebruikers die gebruiker toe die toegang krijgt tot het Dashboard. Vervolgens kan deze gebruiker via de nieuwe menuoptie die rechts in het menu verschijnt het nieuwe HR dashboard raadplegen. Er wordt per werkgever 1 gratis licentie beschikbaar gesteld. (Let op, een gebruiker kan slechts bij één werkgever het dashboard inzien, het koppelen van een gebruiker aan meerdere werkgevers / licenties werkt niet.)

Zie hieronder ook de instructievideo waarin het activeren wordt getoond:

Actuele gegevens

Als je de actuele gegevens wilt zien maak dan gebruik van de button 'Reload'. Klik hiervoor op het Loket.nl-logo op de hoofdpagina van het dashboard.

Klik vervolgens op 'Reload'.

Nu kun je terugkeren naar één van de dashboards en worden de gegevens van vandaag getoond.

Switchen tussen de dashboards

Het HR dashboard bestaat uit een vijftal dashboards, te weten:

1. Dashboard - algemeen
2. Dashboard - Headcount
3. Dashboard - Ziekteverzuim
4. Dashboard - Verlof
5. Dashboard - Loonkosten

Je kunt een dashboard selecteren door rechtsboven te klikken op Dashboard - Algemeen.

Klik vervolgens op het gewenste dashboard:

Werkwijze Qlik Sense

Het dashboard is gemaakt in Qlik Sense. Voor meer informatie over de werkwijze van Qlik Sense kan de werkgever gebruik maken van de help button binnen het dashboard.

Door te klikken op deze button, wordt de werkgever doorgelinkt naar de informatiepagina van Qlik Sense voor meer uitleg.

Definities rekenregels

In de bijlage tref je aan de definities van de gebruikte regenregels in het HR dashboard.