Type loonstrook

Volgen

Binnen Loket.nl werken we met een drietal verschillende type loonstroken:

  1. De periodestrook
  2. De herrekenstrook
  3. De bijzonder tariefstrook

Deze type loonstroken zijn te herkennen aan de indicatie rechts bovenaan de loonstrook.

Periodestrook en de bijzonder tariefstrook

In de variabele gegevens kun je aangeven of je over een bepaalde periode een normale (periode) of bijzonder tariefstrook wilt maken. Voor elke periode kun je maximaal 1 periodestrook en 1 bijzonder tariefstrook maken. Op een periodestrook kun je alle componenten boeken. Op een bijzonder tariefstrook kun je geen tabelcomponenten boeken.

In principe maak je altijd een periode strook. Mocht je een bijzonder tarief boeking op een aparte strook willen verwerken, dan kun je een bijzonder tariefstrook gebruiken.

Als de werknemer uitdienst is en je wil de periode na de datum uitdienst nog iets verrekenen, dan moet je een bijzonder tariefstrook gebruiken.

 Herrekenstrook

Als voor een periode al een periodestrook of een bijzonder tariefstrook gemaakt is en er toch nog een herrekening komt, wordt dit een herrekenstrook.

Op de herrekenstrook worden alle herrekeningen over eerdere periodes in deze run meegenomen.

 

Let op: aan een herrekenstrook kan geen tekst worden meegegeven.

Periode overzicht

Het kan voorkomen dat je voor een werknemer meerdere stroken hebt over één periode. Bijvoorbeeld door een reguliere periodestrook, vervolgens een toevoeging krijgt in de vorm van een bijzonder tariefstrook en/of een herrekenstrook. Een overzicht waarin alle informatie van alle stroken gecumuleerd is, kan hierbij handig zijn.

Loket.nl biedt hiervoor de functionaliteit Periode overzicht aan. Deze is te vinden in Loket Classic op werknemerniveau onder: Overzichten -> Loonoutput -> Periode overzicht

Op deze wijze heeft de gebruiker een compleet overzicht over de verloonde periode.

Let wel, dit overzicht is bedoeld om het bruto-netto traject per periode weer te geven. De vaste gegevens op dit overzicht worden wél overgenomen van de eerst gedraaide run over deze periode.

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0