PMT: Soort fonds wordt teruggezet naar 'n.v.t.'

Volgen

We hebben met de update van 18 maart 2024 het soort fonds 'PMT' opgeleverd. Dit gaan we (tijdelijk) terugdraaien. We passen dit aan met de CAO-update 20 maart 2024.

Herrekening deeltijdfactor
Door de wijziging werd er een herrekening op component 156 gemaakt, wanneer deze variabel opgegeven was. Dit is bijvoorbeeld in het geval van een generatiepact.
Om de berekening goed uit te voeren hebben we een aantal klanten geadviseerd de deeltijdfactor te boeken op 2106 DT.OP(/PP) en de uren op 2141 UR.OP(/PP).
Door het terugdraaien van het soort fonds dient er echter weer geboekt te worden op component 156.
De uren en deeltijdfactor op 2141 UR.OP(/PP) en 2106 DT.OP(/PP) mogen blijven staan.

Meeruren in pensioengrondslag
De meeruren gaan sinds de aanpassing niet meer mee in de pensioenberekening. Deze uren dienen echter wel mee te gaan. Door het terugzetten van het soort fonds naar n.v.t., wordt dit weer correct berekend.

Let op, heb je heb je tussen de CAO-update van 18 maart en 20 maart een verloning gedraaid waar bovenstaande van toepassing is? Dan kan dit betekenen dat je de run opnieuw moet draaien voor een juiste berekening.