Wijziging pensioengrondslag PGB

Volgen

We hebben wijzigingen doorgevoerd voor een aantal PGB-fondsen.
25 Kaaspakhuis
25 Groothandel in aardappelen, groenten en fruit

Heb je al pensioenaangifte gedaan voor de update van 17 januari? Dan krijg je waarschijnlijk een foutmelding van het pensioenfonds. Je dient dan de pensioenaangifte te deactiveren en opnieuw aan te maken. 

Wat hebben we aangepast?
1. De berekeningswijze van het fonds
Vorige jaren werd er met een jaargrondslag gerekend. Nu berekenen we over het daadwerkelijke salaris inclusief ploegentoeslag. 
2. De regelingskenmerken/externe fondscodes.
De externe fondscodes zijn ook gepast. De nieuwe varianten vind je onderaan dit artikel.

Voor de CAO Groothandel in Eieren, Eiproducten en de Eiproductenindustrie gelden bovenstaande wijzigingen ook. Deze CAO wordt echter niet door Loket.nl ondersteund, dus de aanpassingen dien je zelf te doen. 

Zelfgemaakte fondsen aanpassen
Het kan uiteraard zijn dat je op ADM of LM-niveau zelf een fonds hebt gebouwd. Deze kun je aanpassen met de volgende stappen.

1. Kijk bij 1 van de CAO's welke componenten er moet worden toegevoegd. Je zult ook zien dat je componenten dient uit te zonderen. Bij CAO Eieren dien je ook 73 OVERWERKLOON toe te voegen
2. Wijzig de externe fondscode. Zie bijlage van dit artikel.
3. Voor zover nog niet aanwezig bij het fonds, voeg je ook het component ONGMX.GRSL.FXX. Daarbij staat FXX voor ‘Fonds’ gevolgd door het nummer van het fonds.
Je kan dit component vinden op Loonmodel of Adm niveau wanneer je op het plusje klikt bij de componenten. In het bijgevoegde Excel vind je een lijst met deze componenten en de bijbehorende nummers.


Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0