Update Loket.nl 25-09-2023

Volgen

Maandagavond 25-09-2023 voeren wij rond 21.30 een update uit.
De applicatie is dan tijdelijk niet beschikbaar. 

We leveren vanavond o.a. onderstaande zaken op:
1. Collectieve PAWW-aangifte 
2. Sjablonen beheren in Loket.nl
3. Journaal herrekenen/verwijderen
4. Werknemers importeren
5. Automatische processen los kunnen draaien
6. Dagtabel wordt onterecht toegepast in enkele gevallen i.c.m. bijtelling fiets
7. Overige bugs en optimalisaties

1. Collectieve PAWW-aangifte
In Loket.nl Classic is het na de update mogelijk om collectieve PAWW-aangifte te doen. Omdat dit een actie op Providerniveau is, hebben we deze nog niet kunnen maken in Loket.nl.
Ben je nog niet bekend met het insturen van de aangifte vanuit Loket.nl? Lees dan eerst dit artikel.
Je vindt deze optie in Loket.nl Classic onder Collectief Pensioen/Paww aangifte. Bij Externe Partij kun je kiezen voor SPAWW.
2801b33c0624c0230bff000c509e396f.gif

2. Sjablonen beheren in Loket.nl 

Tot voor kort was het in Loket.nl niet mogelijk om de sjablonen te beheren. We hebben dit nu voor je toegevoegd. Je vindt de optie onder Beheer - Dienstverband Sjablonen. Het is mogelijk om een sjabloon toe te voegen, te wijzigen en te verwijderen. 

3. Journaalrun herrekenen en verwijderen
Voor bovenstaande opties hoef je niet meer te switchen naar Loket.nl Classic. Je vindt de opties in de verloningscarrousel. 

dc53ee2b8a15949eb4d34c84cc042b27.gif


4. Werknemers importeren
Het was al mogelijk om werknemer te importeren door een .xml van het loonaangiftebericht. Vanaf nu kun je dit ook middels het klassieke importbestand. Een template van het importbestand vind je bij Collectief - Werknemers. Daar vind je ook de optie om de werknemers te importeren

5. Automatische processen los kunnen draaien
Het was alleen mogelijk om de automatische processen te starten voor de laatst verloonde periode en de periode ervoor. We hebben het net als in Loket.nl Classic mogelijk gemaakt om voor alle voorgaande periodes de automatische processen te kunnen draaien. 

b58b07aec7f7490e59d76d9aee01bf63.gif

6. Dagtabel wordt onterecht toegepast in enkele gevallen i.c.m. bijtelling fiets
Bij het boeken van onbetaald verzuim werd bij een fulltimer de dagtabel toegepast. 

De dagtabel mag in deze situatie niet worden toegepast indien er sprake is van een privégebruik van de fiets en er dus een boeking is op component 1673 FISC.BYT.FIETS

7. Overige bugs en optimalisaties
- We hebben de premie AWf herzien toegevoegd op de verzamelloonstaat
- Bij het betalen vanaf een G-rekening ging True als indicatie mee voor de batchboeking. Dit hebben we aangepast naar False, omdat sommige boekingen werden afgekeurd door de voorgaande indicatie. 
- De datumbepaling voor de ingangsdatum voor een fonds ging in een aantal gevallen niet goed bij een 4-wekenverloning. We hebben dit nu aangepast en dit zal voor aankomende data dus wel goed gaan.
- Status Verloningsproces is aangepast. Bij enkel een PAWW-aangifte en nog geen reguliere aangifte, werd de status niet juist weergegeven in het overzicht. 

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0