Koppeling met de Kamer van Koophandel

Volgen

In de wizard Nieuwe werkgever is het veld KVK-nummer bovenaan de pagina geplaatst.

Als het KVK-nummer wordt gevuld, zal Loket.nl de volgende gegevens ophalen door middel van de KVK koppeling:

  • Naam (zoals bekend bij de KVK; dit kan dus afwijken van de naam die bekend is bij de belastingdienst)
  • Rechtsvorm
  • SBI
  • Vestigingsadres (Land, Postcode, Huisnummer, Straat, Plaats)
  • Postadres (Land, Postcode, Huisnummer, Straat, Plaats)
  • URL (website)

Is een veld in het systeem van de KVK niet bekend is, dan wordt het veld in Loket.nl leeg gelaten. Je krijgt een melding als er helemaal geen gegevens zijn gevonden bij het ingevoerde nummer, t.w. KVK-nummer niet bekend. Als de service niet beschikbaar is, zal de volgende melding worden weergegeven: Er is een fout opgetreden bij het ophalen van de KVK-gegevens.

Bij het vestigingsadres wordt normaliter het adres van de hoofdvestiging gevuld; dit is echter afhankelijk van hoe de vestiging(en) bij de KVK zijn geregistreerd en dus aan Loket.nl worden aangeboden. Ditzelfde geldt ook voor de SBI code. Ook hier wordt standaard de hoofdcode gevuld in Loket.nl, mits anders geregistreerd in het systeem van de KVK.

 

Vanaf 1-10-2017

KvK vergelijker

Het KvK nummer kan ook later gevuld worden. Onder Bedrijfsinformatie kun je in het gedeelte Bedrijf het KvK nummer vullen. 

 

Als het KvK nummer is opgeslagen, kun je vervolgens via de KvK vergelijker eenvoudig aangeven welke gegevens je over wilt nemen die bekend zijn bij de Kamer van Koophandel.

In het scherm dat nu geopend wordt kun je zien wat er nu in Loket.nl staat voor de werkgever en welke gegevens er bekend zijn op basis van het opgegeven KvK nummer. Standaard staan alle gegevens aangevinkt om over te nemen in Loket.nl. Je kunt er ook voor kiezen om gegevens niet over te nemen door deze simpel het vinkje uit te zetten. Staande gewenste gegevens aangevinkt, dan hoef je deze alleen nog maar op te slaan.

De gegevens onder Bedrijfsinformatie zijn nu gewijzigd.

 

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 2 van 3