Actuele bugs (Laatste update 4-10-2023)

Volgen

In dit artikel zetten we de actuele bugs voor je op een rijtje. 
Daarnaast proberen we altijd een workaround te benoemen.
Dit artikel wordt geüpdatet wanneer er nieuwe ontwikkelingen zijn. 

Standaard mutatieset WNL Loket.nl op n.v.t.
Wanneer je in Loket.nl een nieuwe werknemer aanmaakt wordt het standaard mutatieset WNL niet standaard toegevoegd bij de werknemer. Deze komt dan bij de nieuwe werknemer op n.v.t. te staan. In Loket.nl Classic werkt dit wel juist. Voor nu dien je dus bij het aanmaken van een nieuwe werknemer in Loket.nl handmatig de mutatieset WNL te selecteren. 

Importeren variabele gegevens met een punt ipv komma
Wanneer je met het importeren van de variabele gegevens een punt gebruikt in plaats van een komma wordt de waarden geïmporteerd zonder decimalen, maar wordt er een waarden van gemaakt. Bijvoorbeeld wanneer je 24.5 uur importeert (dus met een punt ipv komma) maakt loket er bij het importeren 245 uur van. Let er voor nu goed op dat je een komma gebruikt ipv een punt bij het importeren van de variabele gegevens. 

Werknemerloket app niet altijd te downloaden
We zien dat voor sommige gebruikers met de nieuwste software update op hun device de Werknemerloket app niet altijd te downloaden is. We hebben momenteel in onderzoek om welke versies dit gaat. Voor nu is het advies om naar de mobiele browser naar werknemer.loket.nl te navigeren.

Uitnodigen preboarden administratie zonder salarisverwerking
Wanneer je een nieuwe werknemer wilt uitnodigen voor het preboarden middels de knop ''werknemer uitnodigen'' en je kiest bij stap 1 een administratie zonder salarisverwerking krijg je op het moment van het versturen van de uitnodiging de foutmelding : ''ongeldige waarde voor werknemerprofiel''. Dit komt doordat er in een administratie zonder salarisverwerking geen werknemerprofielen beschikbaar zijn. Er wordt gewerkt aan een oplossing.


Terugboeking aan sociale verzekeringen bij betaald ouderschapsverlof (Update 10-05-2023)
Door een aanpassing aan de berekeningswijze zoals gecommuniceerd in update 11-04-2023 kunnen er herrekeningen op de sociale verzekeringen ontstaan. Dit is in de meeste gevallen niet de bedoeling.
We zien dit gebeuren bij het Type dienstverband Ouderschapsverlof waarbij de dagtabel is toegepast.

Extra info
Door de volgordelijkheid van het bepalen van de SV dagen en het SV-loon, worden de sociale verzekeringen onterecht herrekend. 
Voorheen bepaalden we eerst het premieloon van het hoofddienstverband en daarna van het dienstverband van het betaald ouderschapsverlof, dit hebben we met de update aangepast. 

Update 15-08-2023
Voor de meeste gevallen is dit inmiddels opgelost. 
Begin september gaan we kijken hoe en of we de berekening in combinatie het maximum premieloon kunnen corrigeren. We wachten op dit moment op de uitkomst van de wijziging van het Besluit Inkomstenverhouding voordat we hierover een beslissing nemen. 
Je kunt als workaround de desbetreffende componenten vrij laten geven en handmatig opgeven. 

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0