Actuele bugs (Laatste update 28-06-2024)

Volgen

In dit artikel zetten we de actuele bugs voor je op een rijtje waar veel vragen over komen.
Daarnaast proberen we altijd een workaround te benoemen.
Dit artikel wordt geüpdatet wanneer er nieuwe ontwikkelingen zijn.

Genereer volledig dossier Qwoater door werkgevergebruiker
Momenteel kan je als werkgevergebruiker het volledig dossier Qwoater niet genereren want deze worden niet in het werkgeversdossier gezet. Dit zal zo snel mogelijk worden opgelost. Als workaround kan je als provider gebruiker het volledig dossier Qwoater genereren en daarna de categorie aanpassen naar een categorie waar de werkgevergebruiker wel bij kan. Let wel op dat de bestanden dan niet automatisch na 48 uur verwijderd worden en dat je dat handmatig moet doen.

Mogelijk onjuiste saldo bij te vervallen verlof
Het saldo van het te vervallen verlof in het overzicht geeft mogelijk de onjuiste waarde in de applicatie weer. Wanneer je het overzicht download wordt wel de juiste waarde getoond. Tot het verholpen is kan je het beste het overzicht downloaden.

Traagheid bij het laden van de declaraties in Loket.nl
Momenteel ervaar je traagheid bij het laden van de declaraties in Loket.nl in het takencentrum. Ook kan het voorkomen dat hierdoor de bijlages in de aanvragen niet getoond worden. Dit probleem hebben wij gecommuniceerd bij Qwoater, op dit moment zijn wij nog in afwachting van een oplossing aan de kant van Qwoater. Wij proberen dit in samenwerking met Qwoater zo snel mogelijk voor  je op te lossen.

Mogelijk foutieve berekening uurloon voor o.a. overwerk
Sinds de update van Update Loket.nl 29-01-2024 – Loket.nl helpdesk zien we dat het uurloon voor overwerk wat links op de loonstrook staat in sommige gevallen nog steeds niet goed wordt berekend, deze kan hoger of lager uitvallen. Als workaround kun je een afwijkend uurloon invullen voor de berekening.
Extra info: We hadden de update in januari enkel uitgevoerd voor werknemers die gekoppeld zijn aan de tabel Wettelijk minimumloon, maand. Voor werknemers die aan een CAO-/eigen schaal hangen, blijft dit een lopend issue

Terugboeking aan sociale verzekeringen bij betaald ouderschapsverlof (Update 10-05-2023)
Door een aanpassing aan de berekeningswijze zoals gecommuniceerd in update 11-04-2023 kunnen er herrekeningen op de sociale verzekeringen ontstaan. Dit is in de meeste gevallen niet de bedoeling.
We zien dit gebeuren bij het Type dienstverband Ouderschapsverlof waarbij de dagtabel is toegepast.

Extra info
Door de volgordelijkheid van het bepalen van de SV dagen en het SV-loon, worden de sociale verzekeringen onterecht herrekend.
Voorheen bepaalden we eerst het premieloon van het hoofddienstverband en daarna van het dienstverband van het betaald ouderschapsverlof, dit hebben we met de update aangepast.

Update 15-08-2023
Voor de meeste gevallen is dit inmiddels opgelost.
Begin september gaan we kijken hoe en of we de berekening in combinatie het maximum premieloon kunnen corrigeren. We wachten op dit moment op de uitkomst van de wijziging van het Besluit Inkomstenverhouding voordat we hierover een beslissing nemen.
Je kunt als workaround de desbetreffende componenten vrij laten geven en handmatig opgeven.